Op welke ondergronden kan ik stickers kleven?

Het is niet eenvoudig om een totaal overzicht te geven op welke ondergrond stickers goed kleven.
Al onze stickers zijn voorzien om eenvoudig te kunnen verwijderen zonder lijmresten na te laten.

Niettemin kunnen we niet garanderen dat dit op alle ondergronden van toepassing is.
Hierbij een aantal materialen en hun eigenschap.

(+) Tegels: Tegels zijn een uitstekend materiaal om onze vloerstickers op te kleven. Controleer eerst of ze niet bewerkt zijn met een vuil- en/of vetafstotende laag, zoals een wax-laag. Daarom is het best de tegels even te ontvetten (eventueel met alcohol)
Probeer te vermijden dat je sticker over te breden of te diepe voegen kleeft. Tegels met een grove structuur of ribbels zijn natuurlijk best te vermijden.

(+) Glas: Ramen zijn een zeer goede ondergrond om stickers op te kleven.
Een tip om grote stickers te kleven op ramen zonder blaasjes is eerst uw raam een beetje te bevochten met een plantenspuit gevuld met een mengeling van water en zeep (1L. water + 1 theelepel afwasmiddel) Zo kan je de sticker goed positioneren en eventuele blaasje eenvoudig van onder de sticker wrijven.

(+) Plastic: Plastic is een goede ondergrond om stickers op te kleven. Al moet u rekening houden dat de plastic geen structuur heeft of bewerkt is om vuil en stof af te stoten. Dit kan wel eens zijn bij stoeltjes en zitjes in tribunes en auditoria. Deze zijn met een speciale coating bewerkt en stoten bijna alles af.
Een test van enkele uren of dagen is aangewezen.

(+) Balatum: Balatum is een gladde vloerbedekking opgebouwd uit met bitumen geïmpregneerd vilt. Deze laat gemakkelijk toe om stickers mooi te kleven. Ook hier moet je controleren of de balatum niet bewerkt is met een vuil- en/of vetafstotende laag die een goede hechting van de sticker verhinderd.
Een test van enkele uren of dagen is aangewezen.

(+) Skai / kunstleder: Onze stickers kan je op skai of kunstleder kleven. De removable stickers hebben een verwijderbare lijmlaag. Let wel op met gekleurde skai of oude skai.
Een test van enkele uren of dagen is aangewezen.

(±) Rubbertegels: Rubbertegels zijn niet echt geschikt om stickers op te kleven. Bepaalde zijn bewerkt om vuil en vet af te stoten. Het is zeker niet mogelijk om op rubbertegels met noppen of ribbels te kleven.

(-) Parket: (Oude) parketvloeren zijn soms met een laag vernist waarin o.a. PU-harsen verwerkt zijn.
Deze harsen kunnen in verbinding gaan met de lijm van de stickers. Het is alsof ze week worden waardoor ze een matte schijn vertonen.
Een test van enkele uren of dagen is aangewezen.

(-) Polierbeton: Polierbetonnen vloeren worden gepolijst en zijn voorzien van een kwartslaag, en zijn daarom erg gemakkelijk te onderhouden. Waardoor ze stofvrij, olie -en vetbestendig worden. Maar, d.w.z. dat ze bijna alles afstoten, zo ook de lijm van vloerstickers waardoor het net alsof is dat de stickers niet kleven.
Het is niet aangeraden op polderbeton stickers te kleven.

(-) Tapijt: Spijtig genoeg kunnen vloerstickers niet kleven op tapijt.   Door de structuur van tapijt is er meestal niet voldoende hechting. 


Wij vullen deze pagina regelmatig aan met ander materialen.
Twijfel je over de ondergrond waarop je de stickers wenst te kleven?
Bel ons (B) 09 282 84 38 (NL) 0032 9 282 84 38


Sticker.be vertegenwoordigd door Mares kan niet verantwoordelijk gesteld worden bij het gebruik van zijn stickers. o.a. De inwerking van de lijmlaag op de ondergrond test je best altijd op een onopvallende plaats gedurende enkele uren of dagen voordien.

Winkelwagen
Scroll naar boven