Afloop

Afloop voor afwerking in bestanden. 

Voor bijna alle afwerkingen op sticker.be geldt 1 cm afloop per zijde. Het is niet nodig rekening te houden met extra ruimte voor bijvoorbeeld een zoom of pees. 

Er zijn een paar uitzonderingen op deze regel: template-bestanden, canvasdoeken en drukwerk:

  • Template-bestanden: hier werk je volgens het template en hoef je zelf geen extra afloop aan te brengen.
  • Canvasdoek: kies je voor een 18 mm frame, dan is de afloop 30 mm rondom. Bij een 38 mm frame is de afloop 45 mm rondom. We gebruiken deze afloop voor de bevestiging van de print op het frame. Een klein gedeelte van ongeveer 1 cm is zichtbaar op de zijkant van het canvasdoek en de rest op de achterkant.
  • Reclameposters, briefpapier, flyers, folders, brochures en visitekaartjes: afloop 3 mm rondom. Ook hiervoor kun je gebruik maken van de beschikbare templates.

Houd altijd 1 cm aan als veilige marge binnen het afgewerkte formaat bij producten die schoon- of contourgesneden worden.
Bij een speciale afwerking (zoom, tunnel, etc.) van het product moet je rekening houden met een veilige marge van 2 cm. Plaats daarom geen belangrijke beelden, logo’s en/of teksten binnen deze marge omdat dit eventueel verloren kan gaan bij een afwijking in het snijden of afwerken van het product. Voor al ons drukwerk en producten van de labellijn geldt een veilige marge van 3 mm. Bij peesdoeken raden we aan om een marge van 3,5 cm aan te houden.BELANGRIJK Zorg ervoor dat je afloop niet wit is, maar laat je kleur of afbeelding doorlopen. Afloop vragen we natuurlijk niet voor niets, er is een kleine tolerantie nodig en zo voorkom je witte randen op je print. Een witte print of achtergrond is uiteraard een uitzondering hierop.Last but not least: lever je bestanden zónder snijtekens aan. Als extra geheugensteuntje kun je eventueel nog onze PDF voorinstellingen downloaden. Dan staan de instellingen voor het exporteren altijd goed.

PDF voorinstellingen

Je kunt hier PDF voorinstellingen (joboptions) downloaden, waarin de optimale instellingen om je PDF mee op te slaan zijn vastgelegd. Lekker makkelijk én de zekerheid dat je je bestanden perfect upload.

• voor grootformaat op 100% (zip)
• voor grootformaat op schaal (zip)
• voor papier en labels (zip)

Winkelwagen
Scroll naar boven